Cscbiologie.jouwweb.nl

 

Evolutie

Nieuwe Nectar: 4vwo (H8)

Oude Nectar: 4-5havo (H14)

Oude Nectar: 6vwo (H20)

 

 

 

Lachen 20.3 PopulatiedynamicaPracticum evolutie. Het spel "DotWorld" nog eens spelen?? En zien hoe een populatie dots evolueert met jou als predator! 

 

Wet van Hardy-Weinberg (alleen voor vwo!)

   Uitleg wet van Hardy-Weinberg

   Voorbeeld oefeningen Hardy-Weinberg

 

   Voorwaarden Hardy-Weinberg

 

Oefenen vraagstukken Hardy-Weinberg 6vwo:

 

Dr. Miller bootste in 1953 de oersoep na onder laboratoriumomstandigheden. Hij verkreeg op die manier organische verbindingen uit water, ammoniak, methaan, waterstof, samen met warme, bliksem en UV-straling.

Een samenklontering van organische fosfolipidemoleculen vormt eerst een micel, en uiteindelijk een dubbellaag, wat hetzelde is als het celmembraan.

Voor het bijbehorende filmpje, kijk de aflevering over Saturnus op Discovery Channel (uitgezonden begin september 2012) of een soortgelijk kort flimpje: http://www.youtube.com/watch?v=daACL1oagJ8.

Op maan Enceladus van planeet Saturnus werden in de ijsgeisers aan de zuidelijke pool de volgende verbindingen waargenomen (welke anders waren dan die van een komeet, die ook een staart heeft).

 


Extra dia's her
halingsles Hardy-Weinberg
 

dia 9dia 10dia 11

Extra oefentoetsvraag (+antwoord)

dia 16 dia 17

 


 

Rating: 2.7992831541219 sterren
279 stemmen

 

Geslachtelijke vs. ongeslachtelijke voortplanting


 

Evolutie in uitvoering: Darwin Awards

De Darwin Award (vertaald: de "Darwinonderscheiding") is een cynische "eer" die wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus de mogelijkheid om zichzelf voort te planten verliezen. De prijs is genoemd naar Charles Darwin, de bedenker van de evolutietheorie. Er is geen geldprijs aan verbonden, alleen postume erkenning of eervolle vermelding. De gedachte erachter is dat de persoon zo dom is dat hij een levend bewijs is van evolutie in uitvoering. Zijn of haar (ondermaatse) genen worden door de persoon zelf dus uit de genenpool verwijderd.